Onko sinulla idea Pudasjärven alueella, jonka haluaisit kehittää matkailupalveluksi? Vastuullisuus-hankkeen myötä siihen on oiva mahdollisuus. Tule mukaan työpajoihimme, joissa asiantuntijoiden johdolla ideoidaan ja saadaan tietoa menestyvistä matkailupalveluista, suunnitellaan tuotekortti, pohditaan hinnoittelua ja valmistellaan idea markkinointikuntoon.

Ympärivuotisella tuotekehityksellä ja alueen matkailupalveluiden kehittämisellä tavoitellaan koko Pudasjärven alueen, niin keskustan kuin kylien elinvoimasuutta. Samalla vahvistetaan Syöte-Pudasjärven matkailualueen pysyminen mukana kansainvälisessä kilpailussa. Tuotekehitys-työpajojen jälkeen valmiita tuotteita markkinoidaan mm. Keski-Eurooppaan.

Aiemmissa kyselyissä asiakkaat ja matkanjärjestäjät ovat toivoneet ohjattuja aktiviteetteja ja päiväretkikohteita etenkin kansainvälisten asiakkaiden osalta. Eritoten kysytään ns. pehmeitä matkailupalveluita liittyen teemoihin Finnish happiness ja live like local. Näitä voisivat olla esim. luonto ja siitä oppiminen, marjastus, sienestys ja kalastus, elämyksellinen luontomatkailu, lähiruoka, paikallinen kulttuuri ja kylien elämä, taide tai päiväretkikohteet sekä tarinat ja historia. Ideoita saa heittää hyvin vapaasti, pienesti tai isosti, löyhästikin matkailuun liittyen – siitä voimme lähteä miettimään miten se olisi käytännössä mahdollista.

Ajan hengen mukaan matkailupalveluiden kehittämisessä otetaan huomioon digitaalisuuden lisäksi vastuullisuus, vähähiilisyys sekä tulevaisuuden matkailun tarpeet. Ja miten huomioida nämä matkailupalveluissa, markkinoinnissa sekä kaikessa viestinnässä. Tarkoituksena on käytännönläheiset työpajat, joissa tuotekehitystä tehdään asiantuntijan johdolla.

Ideoita kehitettävistä matkailupalveluista

Ideoita kehitettävistä matkailupalveluista

Ajankohta ja paikka

Viikot 39-40

  • ke 27.9. 12:30-16:30
  • to 28.9. 12:30-16:30
  • ti 3.10. 10:00-14:00

Jatkamme markkinointitoimenpiteillä loka-marraskuun aikana.

Yhden työpajan kesto 4 h. Paikan ilmoitamme ilmoittautumisviestissä. Otathan yhteyttä jos ajankohta ei sovi.

Asiantuntijat

Tuotekehityksen työpajoissa vastuullisen matkailun asiantuntijoina toimivat Päivi Suutari / Lemma Travel House ja Hanna Liappis / Taigawise.

Ohjelma

Työpajan sisältö muotoutuu osallistujien mukaan, mutta runkona on:

  • Esimerkkejä hyvistä, menestyvistä ja vastuullisista käytännöistä sekä markkinoiden tilanteesta Suomesta ja maailmalta
  • Nykyisten tuotteiden arviointi ja vastuullisuuden vahvistaminen
  • Ideapaja (tuo mukanasi idea, jota haluaisit lähteä viemään eteenpäin)
  • Aloitetaan tuotekorttien laatiminen huomioiden vastuullisuus, hinnoittelu sekä käytettävät myynti- ja markkinointikanavat, myös Visit Finlandin DataHub-tietokanta sekä digitaalisuus.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Tarkoituksena on työpajojen aikana saada ensimmäisiä matkailupalveluita valmiiksi ja kehitys alulle. Työpajojen aikana sovimme kehitettyjen matkailupalveluiden testauksen ja pilottimarkkinoinnin. Tästä on jo konkreettista hyötyä markkinoinnin kannalta, joten kannattaa olla mukana!

Mukaan saa tulla mikä yritys tahansa, kun liittyy jollain tavalla alueen matkailuun. Tällaisia yrityksiä voivat olla läheltä tai kaukaa esim. erilaiset majoitusyritykset, ravintolat ja kahvilat, aktiviteetit ja luontotoimijat, matkustamiseen ja kuljetukseen liittyvät yritykset, hiihtokeskuksen toiminnot, asiakkaita palvelevat moninaiset toimijat sekä toimistot, huomioiden mukaan myös kylätoimijat, taidepaikat ja tapahtumat. Eli aikalailla kaikki.

Työpajakokonaisuuden (3x 4h) maksu on 50e (alv:ton). Tai jos haluat osallistua hankkeen kaikkiin tapahtumiin, on yrityskohtainen maksu.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot pyydämme: anu.seiteri@pudasjarvi.fi .

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoa Vastuullisuus-hankkeesta (Vastuullisempi ja kestävämpi Syötteen matkailualue): https://www.pudasjarvenkehitys.fi/hankkeet/vastuullisuus-hanke/

Matkailun ympärivuotisuutta jatketaan ReiNo-hankkeessa, josta lisätietoja https://www.pudasjarvenkehitys.fi/hankkeet/rethinking-north-ymparivuotisuus-matkailun-menestystekijaksi-reino-hanke/

Autan mielelläni kysymyksissä;
Anu Seiteri
Projektikoordinaattori
Pudasjärven Kehitys Oy (Y-tunnus 2890880-3)
Oikopolku 4 B 2, 93100 Pudasjärvi
puh: +358 50 5398661
email: anu.seiteri@pudasjarvi.fi
www.pudasjarvenkehitys.fi
Pudasjärvi – Vain parhaita puolia Pohjois-Pohjanmaalla  Elämää ja työpaikkoja Pudasjärvellä
Facebook

Vastuullisuus-hankkeen logot