Pudasjärvellä asuu rohkeita, toimeliaita ihmisiä, joilla on sopivasti luovaa hulluutta. Tästä ovat esimerkkinä kaupungissa järjestettävät umpihankihiihdon ja kesäpilkin MM-kisat sekä korkokenkäkukkamekkosuohiihto. Ihmiset Pudasjärvellä ovat aitoja, kuten ympäröivä luontokin.

Millaisia pudasjärveläiset ovat?

Pudasjärveläiset ovat erityisiä monella tapaa. Täällä elää niin yrittäjiä, työntekijöitä, opiskelijoita kuin muunlaisiakin eläjiä. Olet erittäin tervetullut elämään joukkoomme.

Millaista asuminen Pudasjärvellä on?

Pudasjärvi on Suomen hirsipääkaupunki, jossa julkisia hirsirakennusinvestointeja on tehty ja suunnitteilla yli 85 miljoonan euron edestä. Maailman viisi suurinta hirsikohdetta on Pudasjärvellä: hirsitalotehdas, päiväkoti, koulu, palvelukoti ja katettu hirsiaita. Tänne voit rakentaa unelmiesi hirsitalon.

Uusia ekologisia ja esimerkiksi hevos- ja koiraharrastajille suunnattuja, maaseutumaista väljyyttä tarjoavia asuinalueita on suunniteltu Nivankankaan alueelle. Keskustan alueelle rakennetaan lisää kaupungin vuokra-asuntoja.

Haluatko palan Pudasjärveä?

Miltä kuulostaa unelmakoti parhaalla sijainnilla tai oma rauha Syötteen rinteessä?

Joskus pitää saada suunnitella juuri itselleen sopivat seinät. Pudasjärvi tarjoaa omakotitontteja aivan Hirsikampuksen lähettyviltä.  Jos tavoitteena on oma rauha, miten olisi näköalatontti Syötteeltä nopein valokuituyhteyksin? Luokkavaaran mökkialueelta on makeat näkymät kahdelle huipulle.

Nyt näitä vielä saa – paikkoja unelmien rakentamiselle!

Mitä on tarjolla lapsiperheille?

Pudasjärvellä lasten tulevaisuuteen sijoitetaan: kaupungissa on esimerkiksi maailman suurin hirsinen päiväkoti. Pudasjärven kaupunki maksaa myös vauvarahaa. Maankuulu Hirsikampus tarjoaa viihtyisät ja toimivat tilat alakouluikäisistä lukiolaisiin, ja lukion ilmailulinjalla voi suorittaa lentolupakirjan. Ammatillista koulutusta tarjoaa OSAO:n Pudasjärven yksikkö ja Pikku-Syötteellä toimii jopa tunturikoulu. Pudasjärvelle on valmistunut uusi hirsinen Hyvän olon keskus Pirtti, jossa on hyvinvointipalvelujen lisäksi mm. kirjasto, kulttuuripalvelut ja nuorisotilat.

Mitä Pudasjärvellä harrastetaan?

Täällä on pitkään satsattu monipuolisiin harrastusmahdollisuuksiin. Uimahalli ja -rannat, jalkapallo- ja yleisurheilukentät sekä sisäliikuntatilat kestävät vertailun. Urheiluseurat tarjoavat valmennusta niin kilpaurheilijoille kuin harrastajille lentopallosta jumppaan, taekwondosta lumilajeihin. Leikkipuistot, frisbeegolfrata, tanssipaikat ja kesäteatteri ovat aktiivisessa käytössä, kirjastosta puhumattakaan. Tarjolla on konsertteja ja muita tapahtumia, sekä monipuolisesti niin perinteisiä kuin uudenlaisiakin kansalaisopiston kursseja.

Luontoon houkuttelevat satojen kilometrien luontopolut, maastopyöräilyreitit, mainiot kalastusvedet ja vesiliikuntamahdollisuudet. Marjastuksen ja sienestyksen lisäksi paikkakuntalaiset pääsevät vapaasti metsästämään valtion omistamille hyville riistamaille ja ampumista voi harjoitella niin sisä- kuin ulkoampumaradoilla. Pudasjärvellä on tilaa myös hevos-, koira- ja moottoriurheilun harrastajille.

Olisiko tässä juuri oikea paikka tehdä harrastuksestasi yritystoimintaa tai etätyöpaikka juuri sinulle?