Kun katsotaan tähän mennessä myönnettyjä ELY-keskuksen ja Business Finlandin koronatukia, yleistä kustannustukea ja yksinyrittäjän tukea, eri lähteistä saatavia koronatukia on myönnetty pudasjärveläisille yrityksille yhteensä jo yli miljoonan euron edestä. Hakemusruuhkasta johtuen kaikkia hakemuksia ei ole vielä ELY-keskuksessa edes käsitelty eli koronatukien kokonaissumma voi vielä kasvaakin. On ollut rohkaisevaa seurata, miten paikkakunnan yritykset aktivoituivat keväällä ja kesällä hakemaan erilaisia koronatukia. Normaaleja yritystukia voi hyödyntää vielä koronatukien hakuaikojen sulkeuduttuakin eli ei jätetä tätä tähän!

Pudasjärvelle korvamerkittyä yksinyrittäjän tukea on jäljellä yhteensä 180 000 euroa 24.8.2020 hakutilanteen mukaan. Jopa 90 yksinyrittäjälle voitaisiin tukea paikkakunnalla vielä myöntää. Oletko miettinyt, voisitko sinä hakea?

Sari Turtiainen

Tällä hetkellä Pudasjärvellä on käytetty yksinyrittäjän tukea yhteensä 114 000 euroa, mikä on vasta 39 prosenttia Pudasjärven kaupungin saamasta kokonaissummasta. 57 yrittäjää on saanut myönteisen päätöksen. Kielteisiä tukipäätöksiä ei ole Pudasjärvellä toistaiseksi tehty yhtään kappaletta, mutta muutama hakemus on peruttu. Muissakin kunnissa yksinyrittäjien tukirahaa olisi vielä runsaasti käytettävissä eli tilanne on samankaltainen ympäri maata.

Toivomme, että Pudasjärvellä yksinyrittäjät vielä harkitsisivat asiaa ja hyödyntäisivät yksinyrittäjän tukea, jotta saisimme Pudasjärvelle myönnetyn tukisumman käytettyä mahdollisimman tarkkaan pudasjärveläisten yritysten hyväksi! Käyttämättä jäänyt tuki palautuu muuten kaikilta kaupungeilta takaisin valtiolle ja hyödyntämättä jääneen tuen kokonaissumma on todennäköisesti huomattava.

Yksinyrittäjän tuen hakuaikaa jatkettiin Pudasjärvellä syyskuun loppuun saakka. Jos tarvitset neuvoja ja apua yksinyrittäjän tuen – tai muiden yritystukien hakemiseen – ota yhteyttä yritysneuvontaamme; Auvo Turpeinen ja Jukka Koutaniemi auttavat sinua tarvittaessa.