Meillä on tarjolla monenlaisia mahdollisuuksia niin uusilleasukkaille kuin yrittäjillekin. Sivustoltamme löydät tietoa vapaana olevistakaupungin tai kehitysyhtiön liiketonteista ja muista yritystoimintaansoveltuvista kiinteistöistä, sekä uusista asuinalueista omakotiasukkaille jakaupungin mailla sijaitsevista kiinnostavista vapaa-ajan tonttialueista. Kehitämmeuusia alueita kaupungin kanssa yhteistyössä. Eikä tässä vielä kaikki – tämänlisäksi tonttitarjontaa Pudasjärvellä on tietysti myös Metsähallituksen Laatumaalla ja yksityisillä maanomistajilla. 

Miten ne yhteydet?

Pudasjärvi sijaitsee neljän lentokentän risteyksessä: etäisyyttä Ouluun on 100 km, Kuusamoon 130 km, Rovaniemelle 160 km ja Kajaaniin 180 km. Pudasjärvi on alueeltaan laaja; olemme luonnonmukainen ja maaseutumainen kylien kaupunki. Pääkyliä meillä on 15, joista Jongun kylä valittiin Pohjois-Pohjanmaan vuoden 2018 kyläksi. Etäisyyksistä huolimatta olemme hyvin verkottuneita: valokuituverkko kattaa koko kaupungin ja mahdollistaa toimivat yhteydet yrityksille ja etätyömahdollisuudet jopa tunturissa.

Onkos matkailussa uusia mahdollisuuksia?

Meillä on 8100 asukasta ja 16 000 poroa, sekä Suomen eteläisin tunturialue. Syötteen kansallispuistossa ja Iso-Syötteen retkeilyalueella oli vuonna 2017 yhteensä lähes 90 000 kävijää, joten matkailualueellamme on vetoa. Matkailun puitesopimus sisältää lähes 50 miljoonaa euroa investointeja Syötteelle vuosina 2018-2023 eli alueelle rakennetaan sekä uutta majoituskapasiteettia että infraa. Kehitämme matkailukeskuksen ympärivuotista toimintaa ja monipuolistamme matkailupalveluja edelleen. Syötteellä porskuttaa siis hyvin ja siellähän kylpyvesikin on puhdasta lähdevettä. Tontteja on tarjolla ja niitä kehitetään lisää sekä uusille matkailuyrityksille että vapaa-ajan asukkaille.

Siis mikä ihmeen Pudasjärvi ja miten siellä voisi asua?

Pudasjärvi on Suomen hirsipääkaupunki, jossa julkisia hirsirakennusinvestointeja on tehty ja suunnitteilla yli 85 miljoonan edestä. Meillä on jo viisi maailman suurinta hirsikohdetta: hirsitalotehdas, päiväkoti, koulu, palvelukoti ja katettu hirsiaita. Edistämme hirsirakentamista ja esimerkiksi oma unelmiesi hirsitalo on täysin mahdollista toteuttaa tähän kaupunkiin. Uusia ekologisia ja esimerkiksi hevos- ja koiraharrastajille suunnattuja sekä maaseutumaista väljyyttä tarjoavia asuinalueita suunnitellaan parhaillaan, samoin kuin kaupungin vuokra-asuntotuotannon lisäämistä keskustan alueelle.

Miten lapsiperheet on huomioitu?

Monipuolisia harrastusmahdollisuuksia löytyy ja lasten tulevaisuuteen sijoitetaan; maankuulu Hirsikampus tarjoaa viihtyisät ja toimivat tilat päiväkoti-ikäisistä lukiolaisiin. Lukiossamme on ilmailulinja, jossa opiskelija voi suorittaa joko ultrakevyen moottorilentokoneen tai purjelentokoneen lupakirjan. OSAO tarjoaa lisäksi ammatillista koulutusta Pudasjärven yksikössä. Pikku-Syötteellä toimii jopa tunturikoulu. Tällaista ei ole tarjolla missään muualla.

Minkälaisia ihmisiä siellä asuu?

Meiltä löytyy rohkeita, toimeliaita ihmisiä ja sopivasti myös luovaa hulluutta. Umpihankihiihdon ja kesäpilkin MM-kisat järjestetään Pudasjärvellä, samoin korkokenkäkukkamekkosuohiihto. Ihmiset Pudasjärvellä ovat aitoja, kuten ympäröivä luontokin.

Tervetuloa joukkoomme – löydä itsesi Pudasjärvellä!

Lisätietoja kaupungista
www.pudasjarvi.fi

Ei tuloksia