Yrittäjä: yritysneuvontapalvelua on saatavilla Pudasjärven Kehitys Oy:ssä! Jos pohdit, mitä vaihtoehtoja tässä poikkeuksellisessa tilanteessa on tai haluat vain keskustella, älä jää yksin ajatustesi kanssa. Viranomaistahojen erilaiset verkkopalvelut voivat olla tällä hetkellä väliaikaisesti ylikuormittuneet, mutta pyrimme auttamaan sinua osaltamme.

Yritysneuvonta auttaa sinua maksutta

  • muodostamaan kokonaiskuvan yrityksen taloustilanteesta 
  • arvioimaan kassavirran tilanteen ja riittävyyden 
  • löytämään ja hakemaan oikeat eritystuet poikkeustilanteessa
  • listaamaan muita tarvittavia käytännön toimenpiteitä ja neuvoo, miten edetä

Ota ajoissa yhteyttä: https://www.pudasjarvenkehitys.fi/yhteys/

Tiettyjä aikoja voit varata myös Facebook-sivumme kautta.

Päivitämme yrittäjiä koskevia tietoja sitä mukaa, kun saamme sitä yritysten tukiverkostolta ja eri viranomaisilta. Huomioi, että päivittyvä koronatietopaketti yrityksille löytyy täältä:

Tässä yhteenveto muista ajankohtaisista palveluista:

Business Finland on lanseerannut uuden rahoitustuotteen koskien liiketoiminnan kehittämistä nykyisessä markkinoiden häiriötilanteessa: https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/rahoitus/hairiotilannerahoitus

Rahoitus on vaiheistettu kahdeksi palveluksi:

1) Esiselvitysrahoitus liiketoiminnan häiriötilanteisiin. Rahoitus, jonka suuruus on enintään 10 000 euroa. Tällä rahoituksella yritys voi selvittää ja suunnitella itselleen uusia liiketoimintoja, korvaavia alihankintaketjuja ja tuotannon organisoimista koronan aiheuttamassa häiriötilanteessa ja sen jälkeen.

2) Kehittämisavustus liiketoiminnan häiriötilanteisiin. Rahoitus, jonka suuruus voi olla 50 000 – 100 000 euroa. Tällä rahoituksella yritys voi toteuttaa niitä kehittämistoimenpiteitä, joita se on tunnistanut esiselvityksessä tai muuten omana toimintanaan ja jotka parantavat yrityksen mahdollisuuksia koronan aiheuttamassa häiriötilanteessa ja sen jälkeen. Toimenpiteiden tavoitteena tulee olla yritykselle uusia ratkaisuja tuotteisiin tai tuotantoon liittyen.

Kehitysprojektissa avustuksen määrä on 80 % projektin hyväksytyistä kokonaiskustannuksista ja ennakkoa voidaan maksaa 70 % avustuksen määrästä.

Yritys-Suomi Talousapu-neuvontapalvelu neuvoo ja auttaa maksu- ja talousvaikeuksissa olevia yrittäjiä. Neuvojat ovat yrityksen talouden- ja tervehdyttämisen asiantuntijoita. Palvelu on luottamuksellista, ja sen saa normaalin puhelun hinnalla.

Puh: +358 29 502 4880 (pvm/mpm), ma-pe klo 9-16

Lisätietoa Talousavusta:

https://www.suomi.fi/palvelut/puhelinasiointi/yritys-suomi-talousapu-neuvontapalvelu-elinkeino-liikenne-ja-ymparistokeskus/1e2d4b82-36d7-4fa8-bdd6-4c5b46afc6bb

Finnveran ohjeet yrittäjille sekä Finnveran takaus- ja lainaratkaisut tilanteeseen:

https://www.finnvera.fi/kasvu/ajankohtaista-yrityksille/ajankohtaista-yrityksille

Yrittäjäjärjestön tietosivusto yrittäjille koronan vaikutuksista:

https://www.yrittajat.fi/yrittajat/kaikki-koronasta-yrittajalle

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin:

https://www.yrittajat.fi/yrittajat/kaikki-koronasta-yrittajalle/a/usein-kysytyt-kysymykset-621178

Verohallinnon ohjeita yrittäjille muun muassa tukitoimista:

https://www.vero.fi/tietoa-verohallinnosta/uutishuone/uutiset/uutiset/2020/korona/

Oulun oikeusaputoimisto antaa tarvittaessa talous- ja velkaneuvontaa:

https://oikeus.fi/oikeusapu/oulunoikeusaputoimisto/fi/index.html

Puh: 029 56 61460

Sähköposti: oulu.velkaneuvonta@oikeus.fi

Pudasjärven sivupisteen oikeusavun ja talous- ja velkaneuvonnan vastaanotto (Varsitie 7, 93100 Pudasjärvi) vain ajanvarauksella. Talous- ja velkaneuvonnan puhelinpalvelu arkisin klo 9 – 15.

Puh: 029 566 1460

Sähköposti oulu.velkaneuvonta@oikeus.fi