Tälle sivustolle koostan lähiruokaan ja maaseutuun liittyviä linkkejä, joiden takaa löytyy tietoa, taitoa, ohjeita ja tarinoita. Päivitän sivuja koko ajan….

Elintarvikevalvonnan piiriin ”ilmoittaudutaan” joko
1) alkutuottajailmoituksella
2) elintarvikehuoneistoilmoituksella tai
3) laitoshakemuksella (harvinaisin).
Osasta vähäriskisestä elintarvikkeiden valmistuksesta esimerkiksi kotikeittiössä ei tarvitse tehdä lainkaan ilmoitusta elintarvikevalvontaan vuosittaisen liikevaihdon ollessa alle 10 000 €. Silti esimerkiksi lakisääteiset pakkausmerkinnät tulee olla ja valmistuksen, säilytyksen, kuljetuksen hygieenistä


Pikaohjeet / infokortit
Täältä löytyy kolme yksinkertaistettua ohjekorttia pienimuotoiseen suoramyyntiin (klikkaa sivustolla haluamaasi korttia, niin saat sen isommaksi): Infokortit
– Elintarvikehuoneistoilmoitus
– Kotikeittiön leivonnaiset
– Puutarhatuotteet

Pakkausmerkinnät
Kotileipuri, torimyyjä! Opettele pakkausmerkinnät, ne on helppo liittää pakkaukseen ja ovat myyjän takuu ja turva tuotteesta.
Pakkausmerkinnät ja video: Pakkausmerkinnät pakettiin

Tuotekortti
johon on hyvä kirjata oman tuotteen tiedot esim. itselle muistilistaksi tai vaikka yhteistyökumppanille annettavaksi. Hox, sivustolla linkki tuotekortti-exeliin, joka sisältää useamman sivun:
Myyjän tuotekortti

Euroopan vihreän kehityksen ohjelma vie EU:aa kohti kestävää taloutta.
Komissio tulee myös esittelemään Maatilalta ruokapöytään -strategian, jolla lisätään elintarvikeketjujen kestävyyttä. Tässä suomeksi koko ohjelma:
Euroopan vihreän kehityksen ohjelma
Josta löytyy:
Pellolta pöytään: Reiluutta, terveyttä edistävän ja ympäristöystävällisen elintarvikejärjestelmän kehittäminen.
Sivu 12 – 13: Pellolta pöytään
Ohjelman aikataulu