Pudasjärvi, Suomen luonnonmukaisin kasvukaupunki. Tämän lauseen tuntuu ostavan helpommin ulkopaikkakuntalainen kuin aboriginaali pudasjärvinen. Nuori identiteettimme ei ole vielä sinut kaupunki sanan käytön kanssa. Tässä piisaa haastetta, sillä perinteikkäästi meillä vaatimattomuus on kaunista, leuhkiminen on pahasta ja tehty työ puhukoon puolestaan.

Täällä Pudasjärvellä on paljon hyvää, ja se on meille arkipäivää. Kaikille se ei ole. Meillä on, ja aina ollut, siksi olemme sille vähän sokeita. Meillä on puhdas luonto, ihanat vuodenajat. Valoisat kesät, tunnelmalliset pimeät syysillat ja pakkasiltojen revontulet. Meillä isot mäet lasketaan ja ajetaan pyörillä. Metsämme ovat riistaisia ja järvemme kalaisia. Meiltä löytyy puitteet hyvään elämään puhtaassa sisä- ja ulkoilmassa, mahdollisuudet mitä monipuolisimpiin harrastuksiin, työntekoon ja yrittämiseen. Meillä on turvallista ja toisista välitetään. Täältä löytyy mahtavia persoonia, monenlaisia yhteisöjä, yhdistyksiä, harraste- ja urheiluseuroja pyyteettömine vetäjineen mahdollistamaan toiminnan ja hienot tapahtumat.

Pudasjärvellä on suuri joukko yrittäjiä pitkin kaupunkia. Nämä yrittäjät ja yritykset ovat omalla toiminnallaan sijoittaneet paikkakunnan tulevaisuuteen ja uskovat siihen tarjoten tuotteita ja palveluja. Oman väestömme ikääntyessä ja vähetessä, he joutuvat muokkaavat toimintaansa ja etsimään asiakkaita myös muualta. He kilpailevat isoilla internetin markkinoilla, jonne myös jokaisen pudasjärvisen on helppo suunnata. Meistä jokainen voi omalla kulutuskäyttäytymisellä osoittaa heille luottamusta. Paikallisten ostosten tekeminen Pudasjärvelle pitää talouden rattaat pyörimässä ja yrityselämä voi hyvin. Paikalliset menestyvät yritykset ovat Pudasjärvelle elintärkeitä. Sitä kautta tulevien verotulojen muodossa kaupunki saa tuloja, joilla mahdollistetaan laadukkaita julkisia palveluita meille itsellemme. Paikalliset yritykset kulkevat usein myös rinnallamme tukemalla junioritoimintaa, urheiluseuroja, yhdistyksiä ja tapahtumia.

Eteenpäin mentäessä meillä kaikilla pitää ylpeinä sanoa, jopa huutaa ja viestiä siitä mitä meillä on, miten täällä eletään ja mitä täällä yrittäjät tekevät. Siten meillä on Suomen luonnonmukaisin kasvukaupunki.