Koronatilanteesta johtuvasta valtakunnallisesta ohjeistuksesta ja Pudasjärven kaupungin johtoryhmän ohjeistuksesta johtuen: Joudun valitettavasti SIIRTÄMÄÄN  20.4. päivälle suunnitellun Osuuskuntaillan.

Siirrän seminaarin syksylle 2020.


Taloustutka-sovellukseen syötetty hakusana ’osuuskunta’ tuo esiin 6831 kpl osuuskuntia koko Suomessa. Hakusana ’maa-ja metsätalous’ tuo 242 kpl ja sana ’ruoka’ tuo hakutuloksia 32 kpl. ’Puutarha’ puolestaan antaa seitsemän, ’yrtti’ kuusi ja ’luonnontuote’ neljä kpl osuuskuntia.

Osuuskunta on yhtiömuoto, jonka avulla voidaan harjoittaa liiketoimintaa osuustoiminnan muodossa. Osuuskunnan omistajia ovat sen jäsenet. Kaikki osuuskunnan jäsenet ovat tasavertaisia, ja kaikki osuuskunnan jäsenet saavat vaikuttaa päätöksiin. Voitot jaetaan jäsenille ylijäämänä. Siinä osuuskunta lyhykäisyydessään.

Monenlaisia osuuskuntatarinoita löytyy ja niistä pari saamme kuulla Pudasjärven Kehityksen Osuuskuntaillassa. Mielenkiintoista on myös kuulla viime syksynä alkaneesta kumppanuusmaatalous-hankkeesta.

Voisiko osuuskunta olla hyvä työkalu pudasjärveläiselle tuottajapiirille?
Mitkä ovat osuuskunnan hyvät ja huonot puolet ja ennen kaikkea, kuinka onnistutaan luomaan pitkäikäinen, toimiva ja jäseniään palveleva yhteisö?
Tule kuulemaan ja kyselemään: