Ajankohta

Viikot 46-47:

  • ke 15.11. klo 12-16, STF-jatkotyöpaja (Sustainable Travel Finland, vastuullisen matkailun kehittämisohjelma)
  • to 16.11. klo 12:30-16:30, matkailupalveluiden testaus, päivä 1
  • pe 17.11. klo 8:30-12:30, vähähiilisen matkailutoiminnan ohjeet ja hiilijalanjäljenlaskennan jatkotyöpaja
  • to 23.11. klo 12:30-16:30, matkailupalveluiden testaus, päivä 2
  • pe 24.11. klo 8:30-12:30, vastuullisuus-hankkeen loppuseminaari, kokoamme vuoden aikana käydyt ohjeet käytäntöön teemalla kestävän matkailun ohjeistusten täytäntöönpano matkailualueelle.

Yhden työpajan kesto 4 h. Paikan ilmoitamme ilmoittautumisviestissä.

Jatkamme markkinointitoimenpiteillä joulukuun puolella.

Työpajojen sisältö:

Syöte-Pudasjärven matkailualueella on tavoitteena STF-destinaatio (Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -ohjelma). Näkyvyys STF-destinaationa pitää alueemme matkailuyritykset mukana kansainvälisen matkailun kilpailussa. Nyt on hyvä aika varmistaa yrityksen liiketoimintaa vastuullisuuden kannalta.

Tuo testaus-työpajoihin mukanasi idea matkailupalveluun. Syöte-Pudasjärven matkailualueen tavoitteena on laajentaa palvelutarjontaa ja nostaa käyntikohteita niin keskustasta kuin kyliltä. Olemme suurien pääväylien risteymässä. Nostetaan palveluitamme esille, jotta ohikulkijat poikkeavat meillä matkallaan. Toisena päivänä jatkamme matkailupalveluiden testausta ja hiomista markkinointikuntoon.

Vastuullisuus tulee ja lakipykälien mukaan meidän tullee laskea liiketoimintamme hiilijalanjälkeä tulevaisuudessa. Tule tutustumaan laskurin käyttöön; helpotuksesi huomaamme että laskuri on tehnyt meille asian helpoksi, tarvitsemme vain kulutustiedot (esim. laskuista) ja laskuri laskee hiilijalanjälkemme puolestamme. Vuosien mittaan voimme seurata kehitystämme ja opimme tiedolla johtamisen keinoin, missä voisimme säästää – euroissakin. Työpajassa käymme lisäksi läpi vähähiilisen matkailutoiminnan kehittämistä.

Loppuseminaarissa kokoamme vuoden aikana käytyjä aiheita yhteen teemalla miten vastuullista matkailua käytännössä toteutetaan. Ohjelmassa yhdistämme työpaja-tekemistä, jotta vastuulliset toiminnot ja vastuullisuusviestintä jää käytäntöön. Tapahtuman tarkoituksena on saada uusinta tietoa, oppia yhdessä ja verkostoitua sekä toteuttaa matkailun aluekehittämistä. Tapahtumassa saamme selkeät ohjeet jatkoon, miten jokainen osallaan ja yhteistyössä kehitämme Syöte-Pudasjärven matkailualueesta houkuttelevan, vastuullisen ja vähähiilisen matkakohteen.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Asiantuntijoina STF-työpajassa on vastuullisen matkailun asiantuntija Anu Nylund Mood of Finlandista ja muissa työpajoissa Outi Ugas Positive Impactilta.

Mukaan saa tulla mikä yritys tahansa, kun liittyy jollain tavalla alueen matkailuun. Tällaisia yrityksiä voivat olla läheltä tai kaukaa esim. erilaiset majoitusyritykset, ravintolat ja kahvilat, aktiviteetit ja luontotoimijat, matkustamiseen ja kuljetukseen liittyvät yritykset, hiihtokeskuksen toiminnot, asiakkaita palvelevat moninaiset toimijat sekä toimistot, huomioiden mukaan myös kylätoimijat, taidepaikat ja tapahtumat. Eli aikalailla kaikki.

Yhden työpaja-aiheen osallistumismaksu on 50e (alv:ton). Tai jos haluat osallistua hankkeen kaikkiin tapahtumiin, on yrityskohtainen maksu. Loppuseminaari on maksuton.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot pyydämme: anu.seiteri@pudasjarvi.fi .

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoa Vastuullisuus-hankkeesta (Vastuullisempi ja kestävämpi Syötteen matkailualue): https://www.pudasjarvenkehitys.fi/hankkeet/vastuullisuus-hanke/

Matkailun ympärivuotisuutta jatketaan ReiNo-hankkeessa, josta lisätietoja https://www.pudasjarvenkehitys.fi/hankkeet/rethinking-north-ymparivuotisuus-matkailun-menestystekijaksi-reino-hanke/

Autan mielelläni kysymyksissä;
Anu Seiteri
Projektikoordinaattori
Pudasjärven Kehitys Oy (Y-tunnus 2890880-3)
Oikopolku 4 B 2, 93100 Pudasjärvi
puh: +358 50 5398661
email: anu.seiteri@pudasjarvi.fi
www.pudasjarvenkehitys.fi
Pudasjärvi – Vain parhaita puolia Pohjois-Pohjanmaalla  Elämää ja työpaikkoja Pudasjärvellä
Facebook

Vastuullisuus-hankkeen logot