Paikallinen ja laadukas lähiruoka on yksi kuntastrategian kolmesta kärkialasta. Lähiruoka on mahdollisimman lähellä tuotettua suomalaista ruokaa, jonka alkuperä, tuottaja ja valmistaja on tiedossa. Lähiruoka edistää oman alueen työllisyyttä, paikallistaloutta ja ruokakulttuuria. Lähiruoka on tuotettu ja jalostettu oman alueen raaka-aineista ja myydään ja kulutetaan omalla alueella.

Onko sinulla lähiruokaa tuottava yritys tai siihen liittyvä yritysidea? Ota yhteyttä, hyppäämme mielellämme mukaan tueksesi jo kehitysvaiheessa!

Tiesitkö?

Suomi on maailman pohjoisin maatalousmaa. Maatalous ja luonnontuoteala ovat merkittäviä sektoreita myös Pudasjärvelle. Pudasjärvellä on reilut 110 maatilayritystä. Alkutuotannon työpaikkojen suhteellinen osuus Pudasjärvellä on lähes 14 prosenttia kattaen maa-, metsä- ja kalatalouden.

Vuonna 2017 Pudasjärvellä oli 43 maitotilaa. Maataloustuotanto keskittyy suurelta osin lihantuotantoon ja paikkakunnalla on myös oma teurastamo. Esimerkiksi naudanlihaa tuotettiin 136 000 kiloa ja lammasta 3 000 kiloa vuonna 2017. Poronhoito on alueelle hyvin ominainen elinkeino. Pudasjärven luonnontuotealan yritykset hyödyntävät myös luonnonmarjoja, -sieniä, -yrttejä ja erikoisluonnontuotteita. ”Paikallista ruokaa pellolta pöytiin” on yhteinen tavoitteemme!