Pudasjärven kaupunki hankkii paikallisia elintarvikkeita ympäri vuoden

Kaupungin keskuskeittiön ruokalista kiertää kuuden viikon syklissä ja tarjonnan mukaan ruokalistaan voidaan tehdä myös muutoksia.

Pudasjärven kaupunki pyytää elintarviketuottajia tarjoamaan seuraavia Pudasjärvellä tuotettuja tai jalostettuja elintarvikkeita julkisen ruokapalvelun käyttöön:   

  • Raakalihakuutiot ja –suikaleet ja jauheliha 2-3 kg:n keittopussissa raakapakasteena
  • Kypsät lihavalmisteet ja täyssäilykkeet
  • Pilkotut ja raastetut käyttövalmiit juurekset (mahdollisuus palautusastioihin keskuskeittiöltä)
  • Kokonaiset kurkut, tomaatit ja muut vihannekset
  • Kuoritut perunat vedessä tai vakuumissa
  • Ruodoton, nahaton kalafilee vakuumissa sekä kalatäyssäilyke
  • Leipä ja leivonnaiset
  • Mauste- ja yrttiseokset
  • Elo-syyskuussa ostetaan marjoja erillisen ilmoituksen mukaan

Tarjoa sähköpostitse:

Heidi Timonen, ruokapalvelupäällikkö
heidi.timonen@pudasjarvi.fi

Monetran dynaaminen hankintajärjestelmä

Mikäli sinulla on kiinnostusta suurempiin ja/tai säännöllisiin elintarviketoimituksiin, voit tarjota tuotteitasi Monetran dynaamisen hankintajärjestelmän kautta. Pudasjärvi ja monet alueen kunnat hankkivat paikallisia elintarvikkeita kyseisen järjestelmän kautta.

Apua tuotteiden tarjoamisesta dynaamisen hankintajärjestelmän kautta antaa:

Katri Sipola
hankinta-asiantuntija, hankintapalvelut, Monetra

puh. 044 703 1294
email: katri.sipola(at)monetra.fi

Hyödyllisiä linkkejä ja asiantuntijatahoja:

Yritysneuvontapalvelut: www.pudasjarvenkehitys.fi Jukka Koutaniemi, matkailun yrityskehittäjä

ProAgria tarjoaa asiantuntijapalveluja ja osaamista maatalouden ja maaseudun yritystoiminnan kilpailukyvyn kehittämiseen

ProAgria Oulu

Oulunkaaren ympäristöpalvelut

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ja elintarvikeyrittäjien perustietopaketti Tukinetti

Aitoja Makuja on valtakunnallinen ruoka-alan tietolähde ja elintarvikeyritysten hakupalvelu. Julkaisee myös Aitoja makuja -verkkolehteä.

Ruokavirasto on viranomaistaho, joka toimii ihmisten, eläinten ja kasvien terveyden hyväksi, tukee maaseudun elinvoimaisuutta sekä kehittää ja ylläpitää tietojärjestelmiä

Ruokatieto Yhdistys ry edistää suomalaista ruokakulttuuria viestimällä ruuasta ja ruokaketjusta sekä tekemällä tunnetuksi Hyvää Suomesta -merkkiä suomalaisen elintarvikkeen tunnuksena

Muita linkkejä ja käytännön vinkkejä Pudasjärven paikallisille elintarviketuottajille

Lähiruokaan ja elintarvikealan yritysten kehittämiseen liittyviä hankkeita:

Oulun Maa- ja kotitalousnaisten Ruokeva – ruokaa kestävästi ja vastuullisesti -hanke (1.5.2019–31.8.2021) edistää lähi-, luomu- ja luonnonkeruutuotteiden ketjua pellolta pöytään. 

Pienistä puroista suuria väyliä on valtakunnallinen hanke (1.8.2019 – 31.7.2021), joka on suunnattu kasvusta ja kansainvälistymisestä kiinnostuneille elintarvikealan pk-yrityksille ja alan palveluntuottajille. Hanke ylläpitää yrityksille maksutonta PuroNetti-verkkopalvelua, joka tuo elintarvikeyritykset yhteen ja auttaa löytämään yhteistyökumppanit kasvuun ja kansainvälistymiseen.

RUOKARIIHI – Osaava elintarviketalous Pohjois-Pohjanmaalle on Oamkin hanke (1.1.2019-31.12.2021), joka muun muassa lisää Pohjois-Pohjanmaalla elintarvikealan yritysten keskinäistä ja toimialarajat ylittävää yhteistyötä ja verkostoitumista.

HYMYT – Hyvinvoivat maaseudun yritykset -hanke (1.6.2019–31.12.2021) tuottaa hyvinvoivan maaseutuyrityksen toimintamallin maatilojen ja maaseutuyritysten osaamisen, kannattavuuden ja yrittäjien hyvinvoinnin lisäämiseksi. Hanke on tarkoitettu Pohjois-Pohjanmaalla toimiville luonnonvara-alan yrityksille tai yrityksille, jotka toimivat yrityssymbioosissa maaseudun luonnonvara-alan yritysten kanssa.

Lisää eri alojen yrityksille suunnattuja hankkeita löydät kotisivuiltamme.