Niemitalon Juustolan tiloihin on maaliskuun 2020 alussa saapunut ruoanlaiton konkari Raija Kauppinen. Raija on yrittäjä seitsemännessä sukupolvessa ja kun suku on Karjalasta, on ruoanlaitto kuulemma sukuvika. Ensimmäisen ruokansa Raija teki viisivuotiaana ja se oli karpalokiisseliä.

Raija on insinööritaustainen pitkänlinjan tuotekehittäjä ja elintarvikealan asiantuntija. Hän on toiminut mm. yrittäjänä ja tuotteistajana Kiurun Juustolassa, tuotantopäällikkönä Suomussalmen Kiantamalla, työnjohtajana ja tuotekehittäjänä Lieksan Laatuherkussa, opettajana Lahden hotelli- ja ravintolakoulussa ja viimeksi Vuokatissa yrittäjänä Kainuun Country Food Oy:ssa. Vuokatin tuote-esittelyt, kyytönjuustotuotteet ja salaatinkastikkeet löytyvät Kainuun ruokakulttuurin esitteestä:
Kainuun Country Food Oy
Raija on myös osallistunut kokkauskilpailuihin menestyksekkäästi eri puolilla maailmaa.

Pudasjärven Kehityksen tiimi kävi tervehtimässä Raijaa ja toivottamassa
reippaan ja asiantuntevan uuden yrittäjän tervetulleeksi.
Kuvassa yritysneuvoja Auvo Turpeinen, matkailun yrityskehittäjä Jukka Koutaniemi ja Juustokievarin yrittäjä Raija Kauppinen.
Kuvan otti lähiruoka-asiantuntija Sirkku Kianto.

Kaupanpitäjäksi Pudasjärvelle

Raija Kauppinen ja Niemitalon väki ovat tuttuja ennestään, joten Juustolaan asettuminen tapahtui sujuvasti. Juustolassa hän pitää lähikauppaa, lounasravintola/kahvilaa ja valmistaa myös takeaway-ruokaa. Kun lounasravintolan jälleen saa aukaista, lounasruoka painottuu keittopuolelle ja hyvään salaattipöytään. Tilauksesta saa nyt jo lähes mitä tahansa ruokaa, mutta Raijan erityisherkku on lammasjuustoburger. Ja juusto on erityisesti kyytön maidosta tehtyä juustoa. Juustosta Raija tekee myös kakkuja, erilaisia paistoksia ja vaikka mitä herkkuja.

Raijan lähikauppa, lounasruoka ja säräravintola tullaan tulevaisuudessa tuntemaan nimellä Juustokievari. Raijan oma, kyytönmaidosta valmistettuja juustotuotteita ja salaatinkastikkeita tuottava Minimeijeri on brändi, jonka tuotteita saadaan Juustokievarista. Työn alla olevilta uusilta Juustokievarin verkkosivuilta pääsee Minimeijerin sivuille ja myös toisinpäin.
Käypä jo tutustumassa Minimeijerin brändiin ja tuotteisiin: Minimeijeri

Tulevaisuuden suunnitelmissa on avata myös Säräravintola. Särä on puukaukalossa ja arinauunissa valmistettu liharuoka. Se ei ole fast food vaan slow food eli hitaasti kypsynyttä lampaanpaistia perunoiden kanssa. Ruokaa kuuluu ohrarieska ja jälkiruoaksi karpalojuustokakku.  Tätä herkkujen herkkua tullaan myymään myös takeaway -ruokana.
Särästä löytyy lisää tietoa internetistä, esim:
Särä / maa-ja kotitalousnaiset
Särä / Wikipedia

Vasemmalta takana Lammasburger perunoilla, lammaskukko, ja lammasruisburger. Edessä Lammaskukko ja lammasbataattikukko.

Lähiruokatuottajat hoi!

Raija painottaa kaikessa ruoanlaitossa paikallisten elintarvikkeiden käyttöä. Hän toivottaa tervetulleeksi kaikki paikalliset tuottajat tarjoamaan tuotteitaan myyntiin lähikaupan hyllyille ja Juustokievarissa valmistettavien ruokien raaka-aineeksi.
Tällä hetkellä hän saa jo paikallista lammasta, mutta kauppaan ja keittiöön kannattaa tarjota myös esim. vihanneksia, perunaa, porkkanaa, salaattia, mansikoita ja kotitekoisia marmeladeja ja suklaata, minttua ja muita yrttejä, myös marjoja ja sieniä.

YHTEYSTIEDOT:
RAIJA KAUPPINEN
p. 044 200 2995
mail: raija.kauppinen@gmail.com

Näin kypsyvät kyytön munajuustopihvi ja lammaspihvi
= rukiinen lammasjuustoburger.Testimaistajia haetaan!