Tullessani Pudasjärvelle maaliskuun alussa 2020 muistuivat minulla mieleeni ensimmäiset matkamme lähisukulaisteni luo Kollajalle, Iijoen rantaan. Olin silloin vielä alle kouluikäinen ja matka Kuusamosta tuntui todella pitkältä. Perillä meitä kuitenkin odottivat todella vieraanvaraiset ihmiset ja sama tunne valtasi minut myös tänä keväänä, yli 40 vuoden jälkeen.

Samaa vieraanvaraisuutta koitan ylläpitää myös Pudasjärven Kehityksen toimistolla, josta minut tavoittaa. Tulen olemaan tasapuolisesti kaikkien pudasjärveläisten käytettävissä, etenkin matkailuyritysten ja alueen kehittämisestä kiinnostuneiden ihmisten asioissa.

Olin todella positiivisesti yllättynyt ja mielissäni etsiessäni tietoja Pudasjärven upeista kylistä ja matkailukohteista. Alueeltahan löytyy vaikka mitä; esimerkiksi Euroopan vanhin kallioperä Siuruan kylältä, Iinattijärven ja Korpisen maisemareitit, Jonkun palkittu kylä, Kipinän historia- ja taidekohteet sekä kaikki muutkin luonnonkauniit kylä ja alueet. Panuman poroajot aion katsastaa heti tuoreeltaan ja muihinkin kyliin pääsen toivottavasti tutustumaan mahdollisimman pian.

Tottakai Isolla ja Pikku-Syötteellä toimivat yrittäjät ovat yhtä tärkeitä ja kaikkien tulisi olla yhdessä puhaltamassa tuulta purjeisiin, jolloin suunta on sama ja tavoitteet korkealla. Kaikissa kehittämisasioissa on hyvä ensin kuunnella ideoita ja ajatuksia, tarkalla korvalla ja tasapuolisesti. Tällä periaatteella olen toiminut aikaisemminkin ja uskon sen pätevän myös Pudasjärvellä.

Kukaan ei pysty yksin ratkaisemaan kaikkia haasteita kerralla, mutta kun valjastamme parhaat mahdolliset voimavarat ideoiden taakse sekä pääsemme yhteisymmärrykseen kehittämisen suunnasta, saamme olla ylpeitä lopputuloksesta. Konkreettisia tuloksia voi saada aikaan myös pienemmillä ponnisteluilla ja niitä kannattaakin kokeilla heti, että mikä toimii ja mikä ei. Olkaamme aktiivisia puolin ja toisin.

Tulevaisuus on sellainen, millaiseksi itse sen luomme – yhdessä!