Vastuullisuus-hankkeen aloitustapahtuma

Keskiviikkona 8.2.2023 klo 12:30-16:30

Etätapahtuma Teams-yhteydellä

Yrittäjä, tule kuuntelemaan käytännönläheistä esittelyä ajankohtaisesta Vastuullisuus-hankkeesta. Aloitustapahtuman tarkoitus on antaa tietoa ja eväitä valita yritystoimintaan sopiva vastuullisuus-sertifikaatti, mitä konkreettisia käytännön toimenpiteitä prosessi vaatii, sekä aikataulutuksesta ja hintavertailusta. Jatkovaiheessa sertifikaatti-työpajoissa syvennytään itse valintaan ja tehdään käytännössä. Samalla kerromme Visit Finland:in STF-polusta (Sustainable Travel Finland), jonka kautta yrityksenne toiminta saa kansainvälistä näkyvyyttä markkinointitoimenpiteissä.

Tapahtuman runkona on:

 • Vastuullisuus-hankkeen lyhyt esittely
 • Lyhyt esittely mitä vastuullinen matkailu on
 • Eri sertifikaattien esittelyä; esim. GreenKey, Biosphere, Ekokompassi, GoodTravelSeal, Travelife Partner, Avainlippu, ISO2001, GreenOffice
 • Mikä soveltuisi matkailualan yrityksen käyttöön; erilaisille majoitusyrityksille, ravintoloille, aktiviteetteihin, kuljetukseen ja hiihtokeskukselle, tai mahdollisesti alueen muillekin yrityksille
 • Mitä konkreettisia käytännön toimenpiteitä prosessi vaatii, sekä aikataulutus ja hinta
 • Tauko
 • Hiilijalanjälkilaskurin käytännönläheinen esittely
 • Miten hiilikompensaatio tehdään vastuullisesti ja kannattavasti
 • Vastuullisuusraportointi (ESG Environmental Social Governance) tulossa, mille tulevaisuus näyttää
 • STF-ohjelman esittely ja hyöty yrittäjälle
 • Lopuksi hankkeen tulevien toimenpiteiden esittely ja käytännön toimenpiteitä jatkossa syventävissä sertifikaatti-työpajoissa.

Tilaisuudessa on varattu aikaa kysymyksille ja mitä yrittäjällä tulisi käytännössä tehdä. Sekä mitä hyötyä vastuullisuus-prosessista on yritystoiminnalle tulevaisuutta katsoen.

Valmentajana toimii vastuullisen matkailun asiantuntija Mood of Finland:sta Anu Nylund (www.moodoffinland.fi).

Ilmoittautumiset pyydämme viimeistään ti 7.2. mennessä anu.seiteri@pudasjarvi.fi . Olethan myös yhteydessä jos ajankohta ei sovi, mutta haluaisit osallistua.

Valitun sertifikaatin työpajoja ollaan alustavasti järjestämässä viikolla 7, tästä tarkempaa ajankohtaa kunhan päivä varmentuu.

Toisena teemana hankkeessa on sulanmaanajan tuotekehitys, keräämme alueelta ideoita lähinnä matkailupalveluihin, toki ympärivuotiset tuotekehitysmahdollisuudet otetaan huomioon. Matkanjärjestäjiltä on tullut toiveita mm. vastuullisista, pehmeiden arvojen matkailutuotteista sekä päiväretkikohteita (esim. luonto ja siitä oppiminen, kalastus, ruokamatkailu ja perinneruoat, Oulu2026 Arctic Food Lab, perinnekäsityöt ja -puutyöt, kotivierailut, kylien mahdollisuudet, kiertomatkailupyörätuote, kiertomatka vuokra-autolla, Live like a local, Finnish Happiness jne.). Ideoita saa heittää hyvin vapaasti, pienesti tai isosti, löyhästikin matkailuun liittyen, ja siitä voimme lähteä miettimään miten se olisi käytännössä mahdollista. Tähän liittyen otan jo toiveitanne ja ideoitanne mielellään vastaan.

Lisätietoa vastuullisuudesta ja sertifikaateista mm.: Vastuullisuudesta yrityksen ja koko alueen oma myyntivaltti ja Sertifioinnit ja ohjelmat ja Co2-laskuri .

Vastuullisin terveisin;

Anu Seiteri

Projektikoordinaattori

Pudasjärven Kehitys Oy

puh: +358 50 5398661

email: anu.seiteri@pudasjarvi.fi

Pudasjärvi – Vain parhaita puolia Pohjois-Pohjanmaalla  Elämää ja työpaikkoja Pudasjärvellä

Facebook