Etsimme paikallista ja mielellään paikallisista raaka-aineista valmistettua Pudasjärveä henkivää makeaa tai suolaista hyvää ja pehmeää tai kovaa kivaa tuotetta elämykseksi, matkamuistoksi tai lahjaksi.

Kilpailuun haetaan paikallisia tuoreita ideoita, ei kopioita jo olemassa olevista tuotteista. Tuote ei saa loukata tekijänoikeuksia ja sen tulee olla ennen julkaisematon. Tuotteen tulee olla kustannustehokas ja helposti valmistettavissa.

Kilpailun ohjeet ja säännöt

Osallistuminen

Kilpailu on avoin kaikille muille paitsi tuomariston jäsenille. Kilpailuun voi osallistua yksin tai työryhmässä, yrityksenä tai yhteisönä. Yksi toimija voi osallistua kilpailuun ainoastaan yhdellä tuotteella per sarja.

Kilpailussa on kaksi sarjaa: elintarvike ja muu tuote.

Tuotteiden arviointi

Tuotteiden arvioinnissa kiinnitetään huomiota tuotteen ominaisuuksiin: ulkonäköön ja visualisuuteen, sovellettavuuteen, innovatiivisuuteen, nimeen, tarinaan, tuoksuun, väriin, makuun ja koostumukseen.

Elintarvikkeiden osalta on avattava reseptiikkaa.

Kilpailuaika

Kilpailu julkistetaan viikolla 19. Kilpailuaika on 6.5. – 22.8.2019.

Valmiit tuotteet on toimitettava kilpailun järjestäjälle 22.8. mennessä (Pudasjärven Kehitys, Kauppatie 5, 93100 Pudasjärvi). Syötävät tuotteet on toimitettava viitenä kappaleena 22.8.2019 klo 8-10.

Kilpailun voittajat julkistetaan Pudasjärvi-päivillä torstaina 29.8.2019.

Kilpailuehdotusten käyttö- ja tekijänoikeus

Tekijänoikeus on ehdotuksen tekijällä/tekijöillä. Mikäli kilpailuun osallistuu työryhmä, osallistujat sopivat oikeuksiensa jakautumisesta keskenään mieluiten kirjallisesti ennen työn jättämistä kilpailuun.

Kilpailuun osallistumalla kilpailija tai kilpailijat luovuttavat kilpailun järjestäjille oikeuden vastikkeetta esittää ja esitellä kilpailutöitä. Järjestäjät sitoutuvat varustamaan esitettävän materiaalin ilmoitetun tekijäoikeuden haltijan nimellä.

Järjestäjä ei vastaa, jos joku hyödyntää oikeudetta kilpailun tai sen tulosten esittelyn kautta julkiseksi tullutta ideaa.

Ehdotuksen tekijä vakuuttaa, ettei ehdotus loukkaa muiden oikeuksia, eikä ole jäljennös aikaisemmin julkiseksi tulleista tuotteista tai malleista.

Voittajan valinta

Tuomaristo valitsee parhaan tuotteen ja voittaja julkistetaan Pudasjärvi-päivänä.

Tuomariston valitsema voittaja saa kunniakirjan ja yksilöllisen sparrauspäivän tuotteen kaupallistamiseksi ja/tai liikeidean jatkokehittämiseksi. Tuomaristolla on mahdollisuus antaa myös erityismainintoja.

Sääntöjen hyväksyminen

Osallistumisellaan kilpailija osoittaa hyväksyvänsä nämä säännöt.

Onnea kilpailuun!