Pudasjärvellä on tarjolla monenlaisia mahdollisuuksia niin uusille asukkaille kuin yrittäjillekin

Meillä on tilaa asua ja yrittää. Sivustoltamme löydät tietoa vapaana olevista kaupungin tai kehitysyhtiön liiketonteista ja muista yritystoimintaan soveltuvista kiinteistöistä sekä kaupungin mailla sijaitsevista kiinnostavista vapaa-ajan tonttialueista. Kehitämme uusia alueita kaupungin kanssa yhteistyössä. Tontteja tarjoavat tietysti myös Metsähallituksen Laatumaa ja yksityiset maanomistajat.

Pudasjärvellä asuu rohkeita, toimeliaita ihmisiä, joilla on sopivasti luovaa hulluutta. Tästä ovat esimerkkinä kaupungissa järjestettävät umpihankihiihdon ja kesäpilkin MM-kisat sekä korkokenkäkukkamekkosuohiihto. Ihmiset Pudasjärvellä ovat aitoja, kuten ympäröivä luontokin.

Toimivat yhteydet

Valokuituverkko kattaa koko kaupungin ja mahdollistaa toimivat yhteydet yrityksille ja etätyömahdollisuudet niin kylillä kuin tunturissakin. 97 prosenttia kaikista talouksista käyttää kuituverkkoa valinnan mukaan; tarjolla on 100/100 Mbps aina 1000/1000 Mbps saakka.

Pudasjärvi sijaitsee neljän lentokentän risteyksessä: etäisyyttä Ouluun on 100 km, Kuusamoon 130 km, Rovaniemelle 160 km ja Kajaaniin 180 km. Pudasjärvi on laaja, luonnonmukainen ja maaseutumainen kylien kaupunki.

 

Vetovoimainen matkailualue

Pudasjärvellä on 8 000 asukasta ja 18 000 poroa sekä Suomen eteläisin tunturialue. Syötteen kansallispuistossa vieraili vuonna 2020 lähes 115 000 kävijää. Metsähallituksen tutkimuksen mukaan puisto toi vuonna 2020 alueelle 6,8 miljoonaa euroa. Tänä vuonna vierailijamäärä tulee ylittymään reilusti edellisestä vuodesta. Matkailualueellamme on kasvavaa vetovoimaa.

Matkailun puitesopimus sisältää lähes 60 miljoonaa euroa investointeja Syötteelle vuosina 2018-2023 eli alueelle rakennetaan sekä uutta majoituskapasiteettia että infraa. Matkailukeskuksen ympärivuotista toimintaa ja matkailupalveluja kehitetään.

Syötteellä porskuttaa siis hyvin! Syöteellä on kylpyvesikin lähdevettä. Tontteja on tarjolla ja niitä kehitetään lisää sekä uusille matkailualan yrityksille että vapaa-ajan asukkaille.

Asuminen Pudasjärvellä

Pudasjärvi on Suomen hirsipääkaupunki, jossa julkisia hirsirakennusinvestointeja on tehty ja suunnitteilla yli 85 miljoonan euron edestä. Maailman viisi suurinta hirsikohdetta on Pudasjärvellä: hirsitalotehdas, päiväkoti, koulu, palvelukoti ja katettu hirsiaita. Tänne voit rakentaa unelmiesi hirsitalon.

LUE LISÄÄ HIRSIPÄÄKAUPUNGISTA

Uusia ekologisia ja esimerkiksi hevos- ja koiraharrastajille suunnattuja, maaseutumaista väljyyttä tarjoavia asuinalueita on suunniteltu Nivankankaan alueelle. Keskustan alueelle rakennetaan lisää kaupungin vuokra-asuntoja.

TUTUSTU ASUMISEEN PUDASJÄRVELLÄ

 

Lapsiperheille

Pudasjärvellä lasten tulevaisuuteen sijoitetaan: kaupungissa on esimerkiksi maailman suurin hirsinen päiväkoti. Pudasjärven kaupunki maksaa myös vauvarahaa. Maankuulu Hirsikampus tarjoaa viihtyisät ja toimivat tilat alakouluikäisistä lukiolaisiin, ja lukion ilmailulinjalla voi suorittaa lentolupakirjan. Ammatillista koulutusta tarjoaa OSAO:n Pudasjärven yksikkö ja Pikku-Syötteellä toimii jopa tunturikoulu. Pudasjärvelle on valmistunut uusi hirsinen Hyvän olon keskus Pirtti, jossa on hyvinvointipalvelujen lisäksi mm. kirjasto, kulttuuripalvelut ja nuorisotilat.

Harrastusvaihtoehtoja

Täällä on pitkään satsattu monipuolisiin harrastusmahdollisuuksiin. Uimahalli ja -rannat, jalkapallo- ja yleisurheilukentät sekä sisäliikuntatilat kestävät vertailun. Urheiluseurat tarjoavat valmennusta niin kilpaurheilijoille kuin harrastajille lentopallosta jumppaan, taekwondosta lumilajeihin. Leikkipuistot, frisbeegolfrata, tanssipaikat ja kesäteatteri ovat aktiivisessa käytössä, kirjastosta puhumattakaan. Tarjolla on konsertteja ja muita tapahtumia, sekä monipuolisesti niin perinteisiä kuin uudenlaisiakin kansalaisopiston kursseja.

Luontoon houkuttelevat satojen kilometrien luontopolut, maastopyöräilyreitit, mainiot kalastusvedet ja vesiliikuntamahdollisuudet. Marjastuksen ja sienestyksen lisäksi paikkakuntalaiset pääsevät vapaasti metsästämään valtion omistamille hyville riistamaille ja ampumista voi harjoitella niin sisä- kuin ulkoampumaradoilla. Pudasjärvellä on tilaa myös hevos-, koira- ja moottoriurheilun harrastajille.

Olisiko tässä juuri oikea paikka tehdä harrastuksestasi yritystoimintaa tai etätyöpaikka juuri sinulle?

Tarjoamme elämää – ei vain työelämää. Tervetuloa joukkoomme Pudasjärvelle!