Pudasjärvellä on tarjolla monenlaisia mahdollisuuksia niin uusille asukkaille kuin yrittäjillekin. Sivustoltamme löydät tietoa vapaana olevista kaupungin tai kehitysyhtiön liiketonteista ja muista yritystoimintaan soveltuvista kiinteistöistä sekä uusista omakotiasukkaiden asuinalueista ja kaupungin mailla sijaitsevista kiinnostavista vapaa-ajan tonttialueista. Kehitämme uusia alueita kaupungin kanssa yhteistyössä. Tontteja tarjoavat tietysti myös Metsähallituksen Laatumaa ja yksityiset maanomistajat.

Toimivat yhteydet

Pudasjärvi sijaitsee neljän lentokentän risteyksessä: etäisyyttä Ouluun on 100 km, Kuusamoon 130 km, Rovaniemelle 160 km ja Kajaaniin 180 km. Pudasjärvi on laaja, luonnonmukainen ja maaseutumainen kylien kaupunki. Viidentoista pudasjärveläisen pääkylän joukosta on löytynyt myös Pohjois-Pohjanmaan vuoden 2018 kylä, Jonku. Valokuituverkko kattaa koko kaupungin sekä mahdollistaa toimivat yhteydet yrityksille ja etätyömahdollisuudet niin kylillä kuin tunturissakin.

Vetovoimainen matkailualue

Pudasjärvellä on 8 000 asukasta ja 18 000 poroa sekä Suomen eteläisin tunturialue. Syötteen kansallispuistossa ja Iso-Syötteen retkeilyalueella oli vuonna 2017 yhteensä lähes 90 000 kävijää, joten matkailualueellamme on vetoa.

Matkailun puitesopimus sisältää lähes 50 miljoonaa euroa investointeja Syötteelle vuosina 2018-2023 eli alueelle rakennetaan sekä uutta majoituskapasiteettia että infraa. Kehitämme matkailukeskuksen ympärivuotista toimintaa ja monipuolistamme matkailupalveluja.

Syötteellä porskuttaa siis hyvin! Tontteja on tarjolla ja niitä kehitetään lisää sekä uusille matkailuyrityksille että vapaa-ajan asukkaille. Kylpyvesikin on Syöteellä lähdevettä.

Asuminen Pudasjärvellä

Pudasjärvi on Suomen hirsipääkaupunki, jossa julkisia hirsirakennusinvestointeja on tehty ja suunnitteilla yli 85 miljoonan euron edestä. Maailman viisi suurinta hirsikohdetta on Pudasjärvellä: hirsitalotehdas, päiväkoti, koulu, palvelukoti ja katettu hirsiaita. Tänne voit rakentaa unelmiesi hirsitalon.

TUTUSTU ASUMISEEN PUDASJÄRVELLÄ

 

Uusia ekologisia ja esimerkiksi hevos- ja koiraharrastajille suunnattuja, maaseutumaista väljyyttä tarjoavia asuinalueita suunnitellaan parhaillaan. Keskustan alueelle rakennetaan lisää kaupungin vuokra-asuntoja.

Pudasjärvellä asuu rohkeita, toimeliaita ihmisiä, joilla on sopivasti luovaa hulluutta. Tästä esimerkkinä ovat kaupungissa järjestettävät umpihankihiihdon ja kesäpilkin MM-kisat sekä korkokenkäkukkamekkosuohiihto. Ihmiset Pudasjärvellä ovat aitoja, kuten ympäröivä luontokin.

KATSO SUOHIIHTOTUNNELMIA VUONNA 2020

Lapsiperheille

Pudasjärvellä lasten tulevaisuuteen sijoitetaan: kaupungissa on esimerkiksi maailman suurin hirsinen päiväkoti. Maankuulu Hirsikampus tarjoaa viihtyisät ja toimivat tilat alakouluikäisistä lukiolaisiin, ja lukion ilmailulinjalla voi suorittaa lentolupakirjan. Ammatillista koulutusta tarjoaa OSAO:n Pudasjärven yksikkö ja Pikku-Syötteellä toimii jopa tunturikoulu.

Harrastusvaihtoehtoja

Täällä on pitkään satsattu monipuolisiin harrastusmahdollisuuksiin. Uimahalli ja -rannat, jalkapallo- ja yleisurheilukentät sekä sisäliikuntatilat kestävät vertailun. Urheiluseurat tarjoavat valmennusta niin kilpaurheilijoille kuin harrastajille lentopallosta jumppaan, taekwondosta lumilajeihin. Leikkipuistot, frisbeegolfrata, tanssipaikat ja kesäteatteri ovat aktiivisessa käytössä, kirjastosta puhumattakaan. Tarjolla on konsertteja ja muita tapahtumia, sekä monipuolisesti niin perinteisiä kuin uudenlaisiakin kansalaisopiston kursseja.

Luontoon houkuttelevat satojen kilometrien luontopolut, maastopyöräilyreitit, mainiot kalastusvedet ja vesiliikuntamahdollisuudet. Marjastuksen ja sienestyksen lisäksi paikkakuntalaiset pääsevät vapaasti metsästämään valtion omistamille hyville riistamaille ja ampumista voi harjoitella niin sisä- kuin ulkoampumaradoilla. Pudasjärvellä on tilaa myös hevos-, koira- ja moottoriurheilun harrastajille. Olisiko tässä juuri oikea paikka tehdä harrastuksesta yritystoimintaa?

Tervetuloa joukkoomme Pudasjärvelle!