Ruokaa tarvitsemme kaikki ja jos se on lähellä tuotettua, puhdasta, eettistä ja ravitsevaa, on siinä monta hyvää näkökulmaa paikallisruoan tuottamiseen ja nauttimiseen. Kun kuluttajana valitset lähiruokaa, tiedät mitä syöt. Lähiruoka edistää alueiden omaa ruokakulttuuria tuomalla esiin alueen raaka-aineita ja ruuanvalmistustapoja sekä paikallista ammattiosaamista. Lähiruoan tuotanto luo työpaikkoja ja tuloja alueen asukkaille ja vahvistaa näin alueen taloutta.Pudasjärven kaupat, keskuskeittiö ja ravintolat ottavat mielellään vastaan paikallisia tuotteita, jos niitä on tarjolla.

Tiedätkö sinä jonkun salaosaajan, jolla on tietotaito muhevien kasvisten viljelyyn, paikallisia luonnontuotteita hyödyntävien herkkuleipien, pullien tai muiden leivonnaisten leipomiseen? Tai kalastamiseen, villikalapihvien pyöräyttämiseen, marjamehujen tai yrttijuomien keittämiseen, hunajaisten herkkujen taikomiseen? Vai oletko itse sellainen osaaja? Ilmoittaudu meille, niin autamme tuottamisprosessiin ja myyntiin liittyvissä asioissa. 

Sirkku Kianto
lähiruoka-asiantuntija
puh: 050 505 5850
email: sirkku.kianto@pudasjarvenkehitys.fi