Nivankankaalle suunnitellaan uutta asuinaluetta, jossa on tarjolla kookkaita harrastustontteja väljästi sijoiteltuna. Tontit soveltuvat erityisesti koira- ja hevosharrastajille sekä puutarhaihmisille.

Nivankankaan alue sijoittuu Ranuan tien varteen ja metsäharjualueen ulkoilureittien läheisyyteen. Pudasjärven kaupunki ja Sweco Ympäristö Oy pyysivät yleisöltä ideoita Nivankankaan alueen kehittämiseksi. Kysely sai kiinnostuneen vastaanoton ja palautetta tuli runsaasti. Alueelle toivottiin isompia puutarhatontteja, niin sanottuja rassaajien tontteja ja hevostallitontteja, mutta myös jonkin verran pienempiä, noin 2000 m2 tontteja. Lisäksi Nivankankaan uudelle asuinalueelle toivottiin ryhmäpuutarhaa, peltoa ja erilaisia energiankeräämisratkaisuja (maalämpö ja aurinkoenergia), kävely-ratsastussiltaa Jyrkkäkosken puolelle, sekä harrastuspuistoa, jossa myös koirien kanssa harrastaminen olisi mahdollista.

Kaupungin toistaiseksi hyväksymättömän investointiohjelman mukaan asemakaavoitus ja kunnallistekninen suunnittelu alkaa vuonna 2019-2020 ja kunnallistekninen rakentaminen alkaa näillä näkymin 2020-2021. Rakentamaan Nivankankaalle pääsee vuonna 2021-2022.

Jos haluat suunnitella perheellesi oman unelmakodin tälle alueelle, ota yhteyttä!

Lisätietoja ajankohtaisista kaavoitusasioista 2019 Kaavoituskatsauksesta.