Pudasjärvellä on vahvojen kärkitoimialojen lisäksi paikkakunnan asukaslukuun nähden yllättävän monipuolinen yrityskanta. Eri alojen yrityksiä ja toimijoita on aina mikroyrittäjistä kansainvälisen viennin vetureihin asti. Esimerkiksi Pudasjärvellä valmistuvia Apetitin valmispitsoja lähtee viikossa 60 000–80 000 kappaletta suomalaisten syötäväksi.

Kaupungin yrityskanta on levittäytynyt ympäri laajan pitäjän. Pudasjärven 8100 asukkaasta noin puolet asuu haja-asutusalueella, mikä luo palvelukysyntää ja -tarjontaa sekä edellytyksiä yrittäjyyteen ja työllistymiseen laajalla alueella. Tätä tukevat digitalisaation ja alueelle luodun nopean valokuituyhteyden luomat mahdollisuudetsähköisten liiketoimintojen hyödyntämiseen ja toteuttamiseen. Tämän myötä paikkakunnalle on syntynyt kestävää verkkokauppatoimintaa.

Vähittäiskauppa

Vähittäiskaupan tarjonta on Pudasjärvellä perinteikästä ja vakiintunutta. Keskustan eli Kurenalan kiitettävän monipuolisiin kaupallisiin palveluihin vaikuttavat myös matkailijat, jotka ovat huomanneet, että alueella on sujuvaa asioida ohikulkumatkalla. Myös kylillä toimii vielä kymmenisen kauppaa tai kioskia, sillä mökkiläisten ansiosta kesäsesonki on vahva.

Kuljetus ja maanrakennus

Vahvoina ja työllistävinä toimialoina ovat kuljetus- ja maanrakennusalat, joilta löytyy toimijoita jo useammassa sukupolvessa. Palvelut kattavat moninaisesti niin henkilö- kuin kappaletavarakuljetuksetkin. Myös metsäkoneyrittäjyys ja turvetuotanto tuovat monelle tuloja.

Terveydenhoito ja hyvinvointi

Terveydenhoito ja hyvinvointiala ovat kasvavia toimialoja ja tukevat paikallisen väestön, matkailun sekä loma-asumisen tarpeita. Henkilökohtaisten terveys- ja hyvinvointipalveluiden kysyntä on kasvanut, joten näillä aloilla on mahdollisuuksia sekä yrityksille että yritysyhteistyölle.

Kehittyvä keskustan alue

Keskustan alue kehittyy lähitulevaisuudessa ja mahdollistaa myös uudet liiketilat ja toimijat. Muun muassa Hyvän olon keskus, jäähalli ja uudet vuokra-asunnot vahvistavat keskustan vetovoimaa ja laajentavat palveluvalikoimaa.

Puuttuuko yrityksesi vielä yritysrekisteristä? Lisää se rekisteriin Pudasjärven kaupungin nettisivuilla.