Kevättä kohti ollaan menossa. Valo lisääntyy ja kasvukausi lähestyy. Joko alkaa multasormea syyhyttää, jotta mitähän sitä ensi kesänä laittaisi kasvamaan tilkuille ja tonteille, pihoille ja pelloille? Vai onko suunnitteilla uusia leivontareseptejä, sämpyläsavottaa ja piirakoiden pyöräyttelyä? Tai mikä olisikaan se herkullisin smoothie?

Hyvänä vinkkinä annettakoon, että Pudasjärven kehitys järjestää lähiruokatapahtumia, kuten esim. Syksyn satoa –torimyyntitapahtuman syyskuussa, johon voit tulla maistattamaan ja myymään tuotteitasi. Kaikki pudasjärveläiset elintarviketuottajat ovat tervetulleita myymään tuotteitaan. Myyntipaikka on myyjälle maksuton. 

Nyt tarkkana, kuin porkkana! Syksyn satoa –tapahtumassa valitaan Pudasjärven kaunein porkkana! Siispä valmistele jo strategia upeimman juureksen luomiseen. Ilmoittaudu kisaan ja tuo syksyllä luomuksesi näytille. Kauneuskirurgia ja ehostus sallittua! Paras palkitaan.

Syksyn satoa – torimyyntitapahtuman aikataulu ja sisältö tarkentuvat myöhemmin. 

Lähiruokaa nautitaan myös Pudasjärviviikolla, joka huipentuu sunnuntaina 26.7. Lähiruokatapahtumaan. Tapahtuma päätettiin siirtää pidettäväksi Rajamaanrannassa.
Tähänkin tilaisuuteen ovat tuottajat tervetulleita myymään tuotteitaan. Niemitalon Pekka keittelee tilaisuudessa perinneruokaa, jota voit nauttia musiikkiesityksen lomassa. Kuulemme myös tarinoita perinneruoasta ja paikallisesta ruokakulttuurista.

Myös Syötteelle on suunnitteilla syksyllä lähiruokatarjontaa. 

Elintarvikelainsäädäntöön liittyvistä asioista informoiminen jatkuu ja tammikuussa saatiinkin kuulla ympäristöjohtaja Henri Pätsin kattava luento elintarvikehuoneistoilmoituksesta ja omavalvontasuunnitelmasta. Luennot ovat kuultavissa Pudasjärven kehitykselle aukaistulla You Tube-sivustolla, johon pääset tästä linkistä:

Huhtikuussa oli tarkoitus perehtyä osuuskuntatoimintaan. Tapahtuma siirrettiin pidettäväksi syksyllä 2020. Nimittäin jonkin verran on korviini kantautunut toiveita tietää lisää osuuskuntamuodosta. Osuuskunnissa työskennelleenä olen itsekin innostunut aiheesta, joten pyrin löytämään tilaisuuteen sopivia osuuskuntaesimerkkejä mukaan kertomaan toiminnastaan. 

Lähiruokatuotannon aktivoimiseen ja siihen kannustamiseen eivät omat rahkeet yksin riitä. Sain avuksi nk. aivorukkasen eli tuottajista koostuvan Lähiruokatiimin, jonka kanssa kokoonnumme väliajoin yhdessä pohtimaan ja suunnittelemaan paikkakunnan lähiruokatuotannon edistämistä. Ensimmäisen kerran kokoonnuimme 3.2. On ollut tosi mielenkiintoista ja tarpeellista verkostoitua, saada apuja ja vertaistukea lähiruoan merkeissä.

Kaikkiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin ilmoittautumisesta tiedotan myöhemmin lisää. Seuraa blogiani! Pääset siihen tästä: Sirkun blogi

Kevätvaloa toivotellen,
Sirkku

p. 050-505 5850
sirkku.kianto@pudasjarvenkehitys.fi